Ковачевски, Бектеши и Стефанов во посета на РЕК Битола

Премиерот Димитар Ковачевски денеска ќе го посети РЕК Битола и ќе се обрати на настан по повод крајот на грејната сезона 2022/2023 и успешно справување со најголемата енергетската криза која светот ја памети по Втората светска војна.

Како што информира владината прес-служба, ќе се обратат и министерот за економија Крешник Бектеши и генералниот директор на ЕСМ Васко Стефанов.

На настанот ќе присуствуваат раководството на РЕК Битола, вработени во енергетските капацитет и членовите на енергетскиот кризен штаб.