Груби: Не знам кој нормален политичар би се впуштил во корупција со американска компанија

Првиот вицепремиер Артан Груби денеска на конференцијата „Бехтел и Енка – можности, предизвици и одговорности“ порача дека не знае кој нормален политичар би се впуштил во корупција со американска компанија.

„Не познавам политичар во нашата земја, во нашиот регион, во нашиот континент, во нашиот свет кој што ќе си дозволи да се впушти во коруптивни дејствија со компании како Бехтел и Енка или пак со држави како САД и Турција“, порача Груби.