Колку пари земаат фудбалските судии во Европа!? 🎥


Rating strangers at football in Skopje ! ⚽️🥅 ↓↓↓


Еден натпревар без фудбалски судија не може да започне.

Да се биде судија е една од најтешките работи во фудбалот. Ниту додавањето на ВАР системот не им ја олесна премногу работата. Но знаете ли колкави плати земаат судиите во најдобрите фудбалски лиги во Европа?

Дознаваме колку се платени по натпревар, во домашната лига и во Лига на Шампиони и колкава им е месечната и годишната заработка!? Да видиме во која лига судиите се најплатени…