Нов извештај за Косово пред Советот за безбедност на ОН

Советот за безбедност на Обединетите нации ќе расправа за новиот шестмесечен извештај на генералниот секретар на ОН Антонио Гутереш за работата на мисијата на ОН на Косово.

Новата рамка за дијалог според Гутереш  има потенцијал да го подобри процесот кон постигнување долгорочни решенија.