Од денес Жичарницата ќе работи два часа повеќе

ЈСП Скопје информира дека Жичарницата на Водно од месецов ќе работи до 20 часот, односно 2 часа повеќе од изминатиов период.

Објектот со работа почнува во 10 часот.

-Посоченото работно време важи во период мај – септември. Во период од 19 – 19.30 часот е последното возење од доле нагоре, односно во 19.45 часот е последното возење од горе надоле. Возниот ред на автобуската линија 25 (Транспортен центар – Средно Водно) е усогласен со важечкото работно време на Жичарницата, стои во соопштението од ЈСП.