Казни за 126 возачи во Скопје, 21 лице санкционирано за брзо возење

На територија на град Скопје вчера биле изречени вкупно 126 казни, меѓу кои за возење над дозволената брзина 21 санкција, девет мерки за возење без возачка дозвола, три санкции за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Изречени биле и 10 мерки за користење мобилен телефон при возење, пет санкции за некористење сигурносен појас.

МВР најави дека сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови и апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за посигурни патишта.