Претседателот Пендаровски ќе присуствува на крунисување на британскиот крал Чарлс Трети

Претседателот на државата Стево Пендаровски, придружуван од сопругата Елизабета Ѓоргиевска, денеска ќе присуствува на церемонијата на крунисување на британскиот крал Чарлс Трети.

На церемонијата на крунисување најавени се повеќе од 2. 200 гости меѓу кои шефови на држави, познати имиња и хуманитарни организации од 203 земји, како и членови на кралското семејство.