Казни за 182 возачи во Скопје, 44 за брзо возење

На територија на град Скопје биле изречени вкупно 182 казни, меѓу кои за возење над дозволената брзина 44 санкции, шест мерки за управување возило под дејство на алкохол, 14 мерки за возење без возачка дозвола.

Изречени биле и шест санкции за користење на мобилен телефон при возење, шест мерки за вградени неатестирани – затемнети стакла, четири санкции за технички неисправни и нерегистрирани возила.

Сообраќајните контроли продолжуваат и во наредните денови, соопшти МВР и апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за посигурни патишта.