Чекориме сигурно кон членство во ЕУ, кажал Османи во парламентот на Ирска

Османи за Македонија рече дека гради мирољубива политика кон соседите, споровите ги решава преку дијалог, во државата се гради мултиетничка демократија и нагласи дека на земјата треба да ѝ се даде шанса да се приближи кон ЕУ преку конкретни краткорочни мерки.

„Северна Македонија никогаш не одела по пократкиот пат во однос на исполнувањето на критериумите за влез во ЕУ и ќе продолжи и понатаму да чекори сигурно, обезбедувајќи ја иднината на своите граѓани и напредокот на земјата, преку спроведување на реформската агенда, но, токму заради тоа, треба да вбризгаме поголема кредибилност на процесот, подразбирајќи повеќе интеграција пред членството“, нагласил Османи, како што е пренесено преку соопштението од МНР.