Ковачевски: На некого не му се допаѓа поврзувањето со Драч и Бургас, засега има монопол само со солунското пристаниште

Проектот за изградба на коридорите е најголем инфраструктурен проект, кој чини 1,3 милијарди евра, каде што ќе имаме 110 км модерен автопат со шест ленти од Тетово до албанска граница и помеѓу Битола и Прилеп, кажа премиерот Димитар Ковачевски во „Само интервју“.