Цукерберг воведе нова функција за корисниците на WhatsApp: „Вашите разговори ќе бидат скриени“

WhatsApp штотуку објави нова функција наречена „Chat Lock“ која треба да им овозможи на корисниците одредени разговори да ги направат поприватни.

Алатката ви овозможува да го заклучите секој разговор, што го сместува во посебна папка до која може да се пристапи само преку биометриски податоци, како што е отпечаток од прст или скенирање на лице, или со внесување тековна лозинка. Ова автоматски ги крие и сите известувања за заклучени разговори во контролниот центар.

Заклучувањето на разговорот изгледа прилично лесно. Треба да го допрете името на разговорот и опцијата за заклучување на разговорот. За да го видите разговорот, треба да ја внесете лозинката или да извршите биометриско скенирање.

Луѓето кои стојат зад популарната апликација за пораки велат дека се зафатени со подготовка на дополнителни функции за Chat Lock, како што е можноста да се создаде приспособена лозинка за секој разговор и алатка за заклучување разговори на повеќе уреди.

Матичната компанија Мета беше многу зафатена обидувајќи се да го одржи WhatsApp безбеден и безбеден, бидејќи неодамна го зајакна својот систем за верификација за да спречи потенцијални измамници и додаде повеќе опции за справување со пораките што недостасуваат. Алатката за заклучување разговор сега е достапна за корисниците на WhatsApp.