(ВО ЖИВО) Лидерот на Хезболах за првпат се обраќа на јавноста од почетокот на војната меѓу Израел и Хамас

Генералниот секретар на либанското милитантно движење Хезболах, Хасан Насрала за прв пат од печетокот на војната меѓу Израел и Хамас, се обраќа на јавноста.

-Сè уште не видовме никакви индикации дека Хезболах е подготвен да тргне со полна сила. Ќе видиме што ќе каже, изјави портпаролот на Белата куќа за национална безбедност Џон Кирби, претходно коментирајќи ја најавата за обраќањето на лидерот на Хезболах.