Предвидувањата на Баба Ванѓа за 2024 година – од „страшно време“ до „зголемени терористички напади“

Слепата јасновидка Баба Ванѓа, која наводно ги предвидела 11 септември и Брегзит, предвидела застрашувачки вести за 2024 година, објави британскиот Mirror.

Баба Ванѓа, позната и како „Нострадамус на Балканот“, се верува дека имала толку силни визии што се верува дека 85% се точни. Се вели дека видовитоста ја стекнала откако го изгубила видот за време на смртоносна бура кога била дете.

Јасновидката, наведува Mirror, правилно ја предвидела трагедијата во Чернобил, смртта на принцезата Дијана и распадот на Советскиот Сојуз. За жал, таа починала на 84-годишна возраст во 1996 година, но некои од нејзините предвидувања продолжија да звучат вистинити и по нејзината смрт.

Еве шест нејзини предвидувања за 2024 година:

1.Обид за атентат

Баба имала визија дека рускиот претседател Владимир Путин ќе биде убиен од некој од неговата земја следната година, според Астрофам.

2. Терористичките напади ќе се зголемат во Европа

Таа тврдеше дека „голема земја“ следната година ќе изврши тестови или напади со биолошко оружје. Таа предвиде и дека терористите ќе извршат напад во Европа.

3. Огромна економска криз

Таа предвиде дека ќе има огромна економска криза која ќе влијае на глобалната економија следната година.

4. Застрашувачки климатски настани

Таа имала визија дека следната година ќе има застрашувачки временски настани и природни катастрофи. Според предвидувањата, ќе има промена на орбитата која обично се случува во подолг временски период. Меѓутоа, ако тоа се случи за краток временски период, тоа може да предизвика проблеми, вклучително и нарушување на климата и скок на нивото на радијација.

5.Сајбер напади

Мистикот изјави дека ќе има пораст на сајбер напади бидејќи напредните хакери директно ќе гледаат на виталната инфраструктура како што се електричните мрежи и станиците за третман на вода. .

6. Медицински откритија

Баба Ванѓа понуди позитивни вести во областа на медицината и рече дека ќе има нови третмани за неизлечиви болести, вклучително и Алцхајмеровата болест. Таа исто така рече дека ќе има лек за ракот во 2024 година.