featured

ДУИ: Победата на Путин и руската поддршка во Северна Македонија се скандалозни

Демократската унија за интеграција со голема загриженост гледа на неодамнешните резултати од руските избори и на териториите надвор од Русија.

Диктаторот Путин, на руските избори одржани насекаде, доби поголема поддршка од земјите од регионот во Северна Македонија.

Според Изборната комисија на Русија, за Путин гласале 88,1 отсто од руските граѓани кои живеат во нашата земја.

Ова докажува дека руската политика е присутна, не се откажува и продолжува секој ден се повеќе да се обидува да го загрози европскиот пат на Северна Македонија и да уништи се што земјата постигнала во последните години.

Во руското сценарио на Путин, политичките партии во Македонија веќе долго време гласно се набројуваат, а на истите неодамна им помага и албанската опозиција која секојдневно ги клевети, навредува и дезинформира граѓаните дека ДУИ е злото на земја а не ВМРО и Левица.

Демократската унија за интеграција не сака да верува дека албанската опозиција е свесно приврзана за руските сценарија, туку апелира да размислува и да води кампања демократски и европски, земајќи ги за пример ДУИ и идниот претседател Бујар Османи.

Исто така, ги уверуваме граѓаните дека, како што се случи со членството во НАТО и успешното лидерство со мисијата на ОБСЕ, Демократската унија за интеграција ќе биде главниот клуч во процесот за членство во Европската унија.

Така, како што откриваат сите анкети, на 24 април и на 8 мај албанската опозиција, веќе координирана со руските политики во Македонија, ќе го добие последниот удар од граѓаните, од кои повеќето отворено кажаа „ДА за Европа, НЕ за Русија“, соопштуваат од ДУИ.