featured

Митрески ќе ја предводи петата изборна единица, коносител Костадиновска Стојчевска

Претседателот на Собранието Јован Митрески ќе биде носител во петатта изборна единица, а втора е министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска. Трет на листа е  Митко Трајчулески, четврт Боби Мојсоски а петти  Енес Ибрахим од Партијата на турците. Шеста Жаклина Лазаревска, седма Билјана Гошаревска, осми Методија Илиевски, девети  Хари Мухарем, десета  Катерина Миноска. По нив следат Аднан Џафероски, Александар Попоски, Јасмина Алексиоска, Илче Тренчевски, Стефан Радиноски, Ивана Ставреска, Омер Муратоски, Мишела Спироска,Садаим Азизоски и. Верица Јанеска.