featured

Сања Лукаревска носител на СДСМ во И.Е 3, коносител-Љупчо Николовски

Сања Лукаревска носител на СДСМ во И.Е 3, коносител-Љупчо Николовски

Во третата Изборна единица СДСМ ќе настапи со Сања Лукаревска а веднаш зад неа е Љупчо Николовски, актуелен министер за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Третото место е резервирано за Горан Мисовски, претседател на НСДП, четврт е министерот за транспорт Благој Бочварски а петти Љупчо Балкоски од Народната партија на Љубчо Георгиевски.Шеста на листата е Душанка Георгиева Трпевска, седми  Зоран Арсовски. Осмото место е резервирано за претставник од  Партијата на пензионери. Девета е  Сандра Пијалковска а десета Марија Манасиева. По нив следат. Драган Маневски,Славица Фурнаџиска, Николе Билјана Ефтимова,Борче Стојчевски,Мухамед Кадриов, Катерина Ковачевска,Претставник од ОО Македонска Каменица, Далибор Атанасов,Ивана Ѓорѓиевска и Јана Јовановска.