featured

Филипче Носител во 4 И.Е, Тренчевска зад него

Поранешниот министер за здравство Венко Филипче ќе ја предводи четвртата изборна единица, а коносител ќе биде дополнителниот заменик на министерот за труд и социјална политика Јована Тренчевска.Миле Талевски е трет а после него е пратеничката од НСДП Соња Мираковска.Петти е Борче Цветков, шеста пратеничката  Даниела Колева. Седмото место ќе и припадне на ОО Гевгелија,осма е Лолита Ристова, деветото место е на ЛДП од Гевгелија, десета Симона Цветановски. Следат  Теодора Каракашева,Трајче Милков, Кети Стеванинџија.,Јулија Иванова,Антонио Мицакоски, Наумче Смилевски, Кристина Танчева,Серхан Нанушев, Павле Вогев и Илија Зероски.