featured

Брнабиќ: Што ви згреши толку Вучиќ што го нарекувате врвно зло и го напаѓате неговото семејство?

Претседателката на Собранието на Србија, Ана Брнабиќ, ја праша опозицијата и дел од медиумите што толку им згрешил Александар Вучиќ што го нарекуваат врховно зло и го напаѓаат неговото семејство.

Таа во емисијата „Директно со Миња Милетиќ“ изјави дека се работи за човек кој има неспорни резултати и дека цел живот го дал за Србија, а и покрај тоа во медиумите е претставен како лажго, шеф на организиран криминална група, а неговото семејство трпи постојани навреди.

“Знам колку работиме и колку проблеми решивме. И знам уште колку треба да работиме. Цел живот го вложив Србија да напредува. Исклучително сум горд што сум во тимот на Александар Вучиќ, дел од неговиот тим под кое водство Србија волку напредуваше. И тогаш неправдата толку многу ме боли кога гледам како со лаги го напаѓаат претседателот Вучиќ, што морам да одговорам“, рече Брнабиќ.

„За жал, Србија против насилството и медиумите на групата Јунајтед создаваат атмосфера на насилство. Медиумите на групата Јунајтед го релативизираат секој напад врз активистите на СНС и секој напад врз Александар Вучиќ. Не мислам дека професионален медиум е тој што организира емисија каде имаш пет луѓе кои седат по два часа и ги кажуваат сите најпогрдни работи за претседателот на Србија.

Тој е психопат, лажго, шеф на организирана криминална група? Мислам дека не е професионален, мислам дека не е правилно или дека на било кој начин придонесува за деполаризација во нашето општество. Зошто е тоа, зошто го прават тоа? Што направи тој човек? Освен што го даде целиот свој живот да направи нешто за да ја направи оваа држава победничка и има резултати, неспорни резултати.Во автопати, во БДП, во работни места, плати?Што е проблемот?Зошто е врвно зло, за што?Зошто кажуваат такви работи за неговото семејство, за неговата мајка, син, брат? Навистина не ми е јасно“, рече претседателот на собранието.