featured

Во најава нов хаос во Русија – полицијата на нозе, итна евакуација

Во Русија два дена по стравичниот терористички напад во сала во Москва страстите повтнро не мируваат.

Имено воо Санкт Петербург се евакуирани посетителите и вработените во трговскиот центар „Лондон мол“.

Како што пренесува „Фонтанка“, маж повикал полиција и рекол дека наводно поставил експлозив во трговскиот центар „Лондон мол“ на улицата Колонтаи.

Мажот бил приведен, но не сакал да каже каде го поставил експлозивот. Зградата сега ја испитуваат експерти за експлозиви.