featured

Сосед на терористот проговори – еве што кажал за напаѓачот: Често го гледав

Според извештајот на телеграм каналот Дејли Сторм, еден од напаѓачите на Крокус редовно вежбал борење во спортски клуб.

Оваа информација ја потврди и неговиот сосед, кој исто така ја посетил оваа теретана, иако лично не го познавал.

Други соседи објаснија дека до јануари 2024 година, Далерјон Мирзоев живеел на улицата Сорге во Новосибирск со своите роднини.

Според досегашната евиденција на Рускиот истражен комитет, бројот на загинати е 137, но се наведува дека може да биде и поголем.

Министерството за здравство на Московската област соопшти дека се повредени 182 лица.