featured

Путин: За Русија нема непријателски земји, но има непријателски елити

За Русија нема непријателски земји, но има непријателски елити во одредени земји, изјави претседателот на Руската Федерација Владимир Путин на средбата со културните работници во регионот Твер.

– Има многу достигнувања, дури и меѓу оние земји кои денес ги нарекуваме непријателски. Иако немаме непријателски земји, имаме непријателски елити во тие земји – рече тој.

Рускиот лидер додаде дека има многу добро во европската култура, но дека во моментов има и многу проблеми во животот на овие земји.

Путин го започна своето прво регионално патување по изборите, пристигнувајќи во градот Торжок, тверската област, изјави портпаролот на Кремљ, Дмитриј Песков.

– Посетата на Путин е поврзана со Денот на културните работници, кој се одбележува ден претходно. Претседателот ја започна посетата на Торжок од изложбениот комплекс „Музејски редови“ на Серускиот историски и етнографски музеј – рече Песков.