featured

Сосед на мајката на исчезнатата Данка откри уште еден детал: Имаа трагедија во семејството

Малата Данка Илиќ (2) исчезна вчера во Бањски Поље околу 13 часот и 45 минути додека нејзината мајка му давала вода на друго дете, а жителите на Брестовац, селото од каде што потекнува Ивана, мајката на девојчето се во шок од целата ситуација. Во споменатото село живеат таткото, братот и дедото на Ивана.

Според соседот Милан Атанасковиќ за „телеграф“, тие се добри, мирни и фини луѓе, со кои никој никогаш немал проблем. Сепак, сите се во шок бидејќи толку мало дете исчезнало.

“Луѓето се фини, имаа трагедија во семејството. Бабата почина, а исто и мајка и многу рано млада. Навистина е страшно кога ќе исчезне дете, но јас тука не можам да помогнам ништо”, изјави Милан.

Тој додава дека неговиот син е пожарникар, дека учествувал во потрагата по девојчето и дека барале метар по метар.

“Мојот син е пожарникар, го викаа, цела ноќ беше таму. Бараа метар по метар. Мислев дека ќе биде успешно, засега нема ништо. Се надеваме дека ќе се појави жива и здрава” рече а крај.