featured

Уапсени три лица во БиХ поради случајот со исчезнувањето на малата Данка

Трет ден трае потрагата по малата Данка, двегодишното девојче кое исчезна во вторникот околу 13 часот и 45 минути во приградската населба Бањско Поље, во близина на српскиот град Бор.

Денес три лица од околината на Хаџиќ во кантонот Сараево се уапсени бидејќи тврделе дека имаат информации за исчезнатото девојче Данка Илиќ и за таа информација барале 50.000 марки.

Сојузната полициска управа постапувајќи по актот на НЦБ Интерпол Белград презеде мерки и дејствија од нејзина надлежност, што резултираше со лишување од слобода на три лица на територијата на Хаџиќ, потврдено е за Н1 Сараево.

Инспекторите на Одделот за компјутерски криминал на Федералната полициска управа преку ИП адресите ги лоцира лицата кои тврделе дека имаат информации за исчезнувањето на малолетно девојче во Србија, односно барале 50.000 КМ за откривање на информации.

„Малолетното девојче не е пронајдено на територијата на Хаџиќ, а во тек е криминалистичка обработка на уапсените лица“, изјави сојузниот инспектор Ервин Мушиновиќ.