featured

Тренерот на Лестер доби отказ поради ceкс со фудбалерка!

Тренерот на женскиот англиски клуб Лестер, Вили Кирк (45 г.) веднаш добил отказ поради сексуална афера со фудбалерка која ја тренирал. -По опсежна внатрешна дисциплинска постапка и почитување на приватноста на поединецот, Вили го прекрши кодексот на однесување на тимот до степен што ја прави неговата позиција неодржлива, истакнаа од Лестер. Овој 45-годишен тренер беше под истрага, а потоа суспендиран поради сомнежи дека е во врска со фудбалерка, а сега исплива на површина целиот валкан веш, поради што доби отказ по две години во клубот. Кирк го презеде женскиот тим на Лестер во јули 2022 година како спортски директор, а четири месеци подоцна се наименува за тренер, заменувајќи ја Лидија Бедфорд.