E hënë, 28 Shtator, 2020

OPINIONE

Kryengritësi

NGA KALOSH ÇELIKU Historike?! Patjetër, duhet pranuar, që: Xhadia si politikane e dështuar partiake, ka “talent” për shkrime publicistike – politike, shpifje ndaj grave motra...

Trump-i dhe ne buburrecat e Ballkanit

Ilir Mirena Nje dite keshtu do te dilni ta mbeshtesni edhe nje shkembim te mundshem te territoreve me Serbine. Do ta shpallni dite historike, ju...

Momenti Çaushesku i Lukashenkos?

Nga Sławomir Sierakowski Sa më të zëshme të jenë thirrjet e Lukashenkos për ndihmë, aq më të zëshme bëhen qeshjet e presidentit rus, Vladimir Putin....

Një ëndërr që ra në ujë

Rijeka në bregdetin kroat sivjet është kryeqytet europian i kulturës. Por kriza që shkaktoi virusi korona ka pamundësuar shumë aktivitete kulturore dhe numri i...

Pse do e uli stekën Ali Ahmeti?

Nga Ben Andoni Maqedonia është në periudhën e krijimit të qeverisë dhe si zakonisht i është drejtuar faktorit shqiptar, ku sigurisht BDI-ja, partia më e...

Arbën Xhaferi i dha dritë një epoke

Nga Abdulla Mehmeti Arbën Xhaferi u lind më 24 janar 1948 në Tetovë. Shkollën fillore dhe gjimnazin i kreu në qytetin e lindjes, kurse studimet...

Pandemia e mosleximit

Kënaqësia nuk imponohet. Ajo të joshë. Një libër që nuk të joshë që në rreshtat e parë, vështirë do ta bëjë më vonë. Do...

Pse nuk u dërgua Flota Detare e Kosovës në Mesdhe?

Dje kryetari Thaçi takoi në katund hallën e tij. Ata dy biseduan për krizën ekonomike globale, për pasojat e korona-virusit në Amerikë, për Francën,...

Për pushtetin dhe opozitën shqiptare në Maqedoninë veriore

Nga: Abdulla MEHMETI Pse shqiptarët në Maqedoninë Veriore kanë mbetur popull i pambrojtur, pa zgjidhje të statusit juridik-kushtetues, pa liri të mjaftueshme civile dhe barazi...

Shpresë për një moment të ri për Kombet e Bashkuara

Kur Kombet e Bashkuara të festojnë 75-vjetorin këtë shtator, SHBA-ja do të jetë ende duke u qeverisur nga një president që nuk ka asnjë...

Libani dhe libanezët

Nga: Xhabir Hamiti Në Liban për herë të parë zbrita në vitin 2002, për të mbrojtur temën e magjistraturës. Gjatë studimeve në botën arabe, shumë...

OP/ED

Kryengritësi

NGA KALOSH ÇELIKU Historike?! Patjetër, duhet pranuar, që: Xhadia si politikane e dështuar partiake, ka “talent” për shkrime publicistike – politike, shpifje ndaj grave motra...

Trump-i dhe ne buburrecat e Ballkanit

Ilir Mirena Nje dite keshtu do te dilni ta mbeshtesni edhe nje shkembim te mundshem te territoreve me Serbine. Do ta shpallni dite historike, ju...

Momenti Çaushesku i Lukashenkos?

Nga Sławomir Sierakowski Sa më të zëshme të jenë thirrjet e Lukashenkos për ndihmë, aq më të zëshme bëhen qeshjet e presidentit rus, Vladimir Putin....

Një ëndërr që ra në ujë

Rijeka në bregdetin kroat sivjet është kryeqytet europian i kulturës. Por kriza që shkaktoi virusi korona ka pamundësuar shumë aktivitete kulturore dhe numri i...